kobieta tot. organizator

Podwieczorek i potańcówka na Szelągu

2018-06-10 ( niedziela )
Park Szelągowski, Poznań

Poznaj kuchenne opowieści sprzed wieku. Dowiedz się co w dawnej kuchni było źródłem niepodległości osobistej i jak walczono z kuchennym niewolnictwem. Wypróbuj receptury sprzed wieku. Przygotuj z nami wyjątkowy podwieczorek. Poznaj zapachy i smaki kulinarnych specjałów sprzed wieku. A na koniec organizatorzy zapraszają na potańcówkę, przygrywać będzie  zespół Balsam.

  • 15:30 Ciekawoski kulinarne z przełomu XIX i XX wieku - opowiedzą Anna Ruszczak i Urszula Żywicka
  • 16:00 Szeląg na Szezlongu. Warsztaty kulinarne inspirowane recepturami sprzed wieku. Prowadzenie Anna Ruszczak, Urszula Żywicka, Rafał Staszewski.
  • 16:00 -18:00 Warsztaty i gry terenowe dla dzieci.
  • 18:00 Degustacja
  • 18:30-20:30 Potańcówka z wodzirejem i nauką tańców korowodowych. Zagra zespół: Balsam Ewa de Mezer - akordeon, wokal Michał Zajączkowski-de Mezer - gitara akustyczna Jakub Szczygieł - flet poprzeczny, flażolet

Fotografia promująca wydarzenie autorstwa Ilony Czajkowskiej. #Poznanwspiera Projekt: Mobilny Dom Kultury na Szelągu

Realizacja: Stowarzyszenie Mobilny Dom Kultury Wilczak Projekt jest dofinansowany przez Miasto Poznań.