II Kulinarny Dzień Ekonomii Społecznej
Kulinarny Dzień Ekonomii Społecznej to święto przedsiębiorstw społecznych, głównie spółdzielni socjalnych, spółek non profit, ale także stowarzyszeń czy fundacji, które prowadzą restauracje, bary, kawiarnie, sklepy z żywnością lub produkują żywność. Świętują z nami także centra integracji społecznej, które prowadzą warsztaty gastronomiczne.
W sobotę 30 września spotykamy się na Zawadach w Poznaniu, w siedzibie Fundacji Barka, żeby:
- wzajemnie się poznać,
- zintegrować ,
- spróbować różnych przysmaków,
- kupić czego sami nie mamy,
- zrelaksować się podczas różnorodnych zabaw na świeżym powietrzu
- wziąć udział w warsztatach perkusyjnych dla całej rodziny,
- rozradować się przejażdżką na konikach norweskich,
- pomnożyć siły podczas fitnessowej sesji z pierścieniami smovey.
Po wydarzeniu, w następnych dniach, odbędą się także specjalne prezentacje kulinarne w siedzibach przedsiębiorstw społecznych.
WSTĘP WOLNY
Szczegółowe informacje: elzbieta.malik@barka.org.pl, tel +48 515 097 867, www.wces.eu