POLISH AND EUROPEAN CUISINE on plan

Pod Niebieniem

Description

Restauracja nawiązuje do narodowej kuchni szlacheckiej, mieszczańskiej, chłopskiej, które w swej tradycji obficie czerpały ze smaków Europy i Orientu. Mistrzowie odświeżają kuchnię polską zachowując jej charakter i wzbogacając o elementy, które czynią ją zdrowszą i bardziej atrakcyjną dla współczesnego konsumenta. Hasłem restauracji jest "tradycja na świeżo". Kucharze korzystają przede wszystkim z produktów regionalnych i  przygotowują dania wyłącznie ze świeżych produktów, pochodzących od sprawdzonych dostawców. Jak kurczak - to zagrodowy, pstrąg - ze stawów bogucińskich, mięso i przetwory - z małej masarni w Owińskach, warzywa - od pana Macieja prosto z giełdy ogrodniczej...

Restauracja jest dwukrotnym laureatem Culinary Fest, członekiem sieci dziedzictwa kulinarnego oraz laureatem konkursu Smaki Regionów.

A03.17

opr.sw

Go back to list