Restauracje - kuchnia polska i europejska na planie Dodaj obiekt - Restauracje - kuchnia polska i europejska

Pod Niebieniem

Opis

Restauracja nawiązuje do narodowej kuchni szlacheckiej, mieszczańskiej, chłopskiej, które w swej tradycji obficie czerpały ze smaków Europy i Orientu. Mistrzowie odświeżają kuchnię polską zachowując jej charakter i wzbogacając o elementy, które czynią ją zdrowszą i bardziej atrakcyjną dla współczesnego konsumenta. Hasłem restauracji jest "tradycja na świeżo". Kucharze korzystają przede wszystkim z produktów regionalnych i  przygotowują dania wyłącznie ze świeżych produktów, pochodzących od sprawdzonych dostawców. Jak kurczak - to zagrodowy, pstrąg - ze stawów bogucińskich, mięso i przetwory - z małej masarni w Owińskach, warzywa - od pana Macieja prosto z giełdy ogrodniczej...

Restauracja jest dwukrotnym laureatem Culinary Fest, członekiem sieci dziedzictwa kulinarnego oraz laureatem konkursu Smaki Regionów.

A03.17

opr.sw

Godziny otwarcia

Niedziela-Czwartek 12-23, Piątek - Sobota 12-24

Liczba miejsc

160

Liczba sal

5

Specjalność kuchni

Kaczka po poznańsku w nowej wersji - pierś souse vide, udko confit, poznańskie pyzy, korzenna modra kapusta, sos śliwkowy, Gołabki nadziewane kaszą jaglaną z suszonymi pomidorami i kolendrą, sos ze świeżych pomidorów - danie wege.

Wróć do listy