logo

Przez żołądek do serca

2013-01-26 ( sobota )
Concordia Design, ul. Zwierzyniecka 3, Poznań

Białe szaleństwo w kuchni - warsztaty kulinarne.

Szef kuchni restauracji Concordia Taste przeniesie uczestników w krainę białego szaleństwa, gdzie królują rozgrzewające dania idealne na mroźny, zimowy wieczór. W białym menu znajdzie się między innymi zupa krem z pasternaka oraz mięso w delikatnym białym sosie. Podczas 4 godzin warsztatów, uczestnicy pod czujnym okiem Tomasza Purola, nauczą się przyrządzać 3-4 wybrane potrawy ze składników dostarczonych przez restaurację. Przygotowanymi daniami będzie można nacieszyć najpierw swoje podniebienia, a w Walentynki podbić serce partnera nowo zdobytymi kulinarnymi umiejętnościami. 

Informacja o prowadzącym:

Tomasz Purol - zdobywca m.in. Kulinarnego Pucharu Polski, złotego medalu na Drużynowych Mistrzostwach Europy we Włoszech, pierwszego miejsca na Olimpiadzie Smaku oraz brązowy medalista na Olimpiadzie Kulinarnej w Erfurcie, szef kuchni najlepszych hoteli w Polsce, a obecnie w restauracji Concordia Taste, znajdującej się w Concordii Design. W  jego autorskim menu królują dania nowoczesnej kuchni polskiej oparte na sezonowości i świeżości produktów zamawianych od producentów z regionu Wielkopolski. Z uporem promuje produkty regionalne, na nowo odkrywa nieco  zapomniane, a posiadające mnóstwo wartości odżywczych warzywa, jak pasternak, jarmuż, brukiew, podając je w nowych połączeniach smakowych.

Zapisy na warsztaty tutaj

Prowadzący: Tomasz Purol, szef kuchni Concordia Taste

Cena warsztatów: 150 zł

Zobacz www.concordiadesign.pl