• Przejdź do menu głównego
  • Przejdź do treści
  • Mapa strony
  • Poznan.pl
  • Pozostałe
    • Dziecko
    • Kultura
    • Fakty i Liczby
    • Firma
    • Oświata
    • Poznań - UEFA Euro 2012™
    • Sport
    • Studia
    • Środowisko
    • Turystyka
    • Zdrowie
  •  Twoje uwagi
  • Wysoki kontrast
  • Niepełnosprawni
  • english
  • Sport
  • Firma
  • Dziecko
  • Oświata
  • Studia
  • Środowisko
  • Niepełnosprawni
  • NGO
  • Fakty i Liczby
POZnan
>cik

Kontakt

  • Kontakt
  • miasto
    • Samorząd
    • Dziecko
    • UEFA Euro 2012
    • Fakty i liczby
    • Organizacje pozarządowe
    • Osiedla
    • Oświata
    • Rewitalizacja
    • Sport
    • Studia
    • Środowisko
    • Zdrowie
  • biznes
    • Baza konferencyjna
    • PDP
    • Firma
    • Inwestorzy
    • Poznański Lider Przedsiębiorczości
  • turystyka
    • Poznaj Poznań
    • Ostrów Tumski
    • Stary Rynek
    • Trakt Królewsko-Cesarski
    • Malta
    • poznan.travel
  • kultura
    • kulturapoznan.pl
    • CYRYL
  • Jesteś tutaj:
  • poznan.pl
  • Centrum Informacji Kulturalnej
  • Wydarzenia
  • A A A
  • Wakacyjne, zimowe warsztaty kulinarne dla dzieci>
  • fotokod

Wakacyjne, zimowe warsztaty kulinarne dla dzieci

plakat

2019-01-21 (poniedziałek) – 2019-01-25 (piątek)
09:00-15:00

Akademia Gotowania, ul. Nowowiejskiego 39, Poznań


Warsztaty dla dzieci w wieku od 7-14 lat.

Terminy:

  1. termin 14.01-18.01 2019
  2. termin 18.01-24.01 2019

Zimowe warsztaty kulinarne dla dzieci to tygodniowy cykl warsztatów, w którym dzieci czeka niesamowita podróż kulinarna dookoła świata. Podczas pięciu dni zabawy na warsztatach dzieci przygotują codziennie trzy dania z najsmaczniejszych kuchni świata. Dzieci poznają zwyczaje kulinarne mieszkańców poszczególnych krajów, przygotują tematyczne zadania plastyczne oraz będą uczestniczyły w quizie wiedzy kulinarnej o danym kraju.

W programie:

  • Dzień 1 poniedziałek - WŁOCHY Drugie śniadanie: ciepłe bruschetty. Obiad: tagliatelle/spaghetti z dwoma sosami do wyboru bolońskim lub pomidorowym z zieloną fasolką i marchewką. Podwieczorek: śmietankowa panacotta z owocami
  • Dzień 2 wtorek - FRANCJA - Drugie śniadanie: francuskie maślane tosty lub bagietki z domową konfiturą. Obiad: Qiuche - wytrawna tarta we francuskim stylu z sezonowymi dodatkami. Podwieczorek: francuskie rogaliki z jabłkami/czekoladą
  • Dzień 3 środa - HISZPANIA - Drugie śniadanie: frittata - zapiekany omlet w hiszpańskim stylu. Obiad: hiszpańskie kolorowe danie z ryżu, kurczaka i warzyw. Podwieczorek: sałatka z owoców egzotycznych
  • Dzień 4 czwartek - AZJA - Drugie śniadanie: tajska zupa z mlekiem kokosowym, kiełkami fasoli, bambusem i jajkiem. Obiad: łosoś teryaki z azjatyckim makaronem pszenicznym lub ryżowym i z warzywami. Podwieczorek: indyjski pudding ryżowy z bakaliami
  • Dzień 5 piątek - POLSKA - Drugie śniadanie: jajecznica w kilku odsłonach, grzanki. Obiad: domowy rosół i zupa pomidorowa. Podwieczorek: Szarlotka

Podczas zajęć organizatorzy zapewniają: opiekę kucharza i animatora przez cały czas trwania zajęć, udział dzieci w przygotowaniu wszystkich dań i ich konsumpcję, certyfikat uczestnictwa w zimowych kursach gotowania - dyplom dla każdego uczestnika, teczki na wykonane przez dzieci prace plastyczne oraz kredki, flamastry, kolorowy papier itp. na życzenie wszystkie przepisy na dania z warsztatów przesyłane opiekunom mailowo, nagrody dla wszystkich dzieci za zebranie punktów w quizach i na warsztatach, maksymalnie 14-osobowe grupy dzieci w wieku 7 - 14 lat, ochronne fartuszki i wszystkie niezbędne akcesoria kuchenne dobrej jakości, świeże składniki i artykuły spożywcze, wpajanie praktycznych zasad zdrowego żywienia, m.in.: używania cukru, soli, komponowanie potraw, itp aktywną, ale swobodną dla dzieci organizację czasu tak, aby każde dziecko czuło się komfortowo niezależnie od umiejętności kuchennych, 2 śniadanie, obiad i podwieczorek/deser przygotowane ze świeżych produktów każdego dnia i własnoręcznie przez dzieci, ale pod opieką prowadzących.

Czas trwania: Organizatorzy proszą, aby dzieci zjadły w domu pierwsze śniadanie. Gotowanie zaczyna się od 09:00 i zanim przygotowane zostanie drugie śniadanie upłynie min.1 godzina. Zajęcia trwają od 09.00 do 15.00. Jest możliwość przyprowadzenia dzieci od godziny 8:00 i odebrania maksymalnie o godznie 16:00 - fakt ten jednak należy odpowiednio wcześniej zgłosić prowadzącym zajęcia.

Cena za turnus: 590 zł/dziecko Promocja: Przy zapisie więcej niż jednego dziecka - na każde kolejne 50 zł żniżki (np. zapisując 3 dzieci 100 zł zniżki.) Zapisy i informacje: tel. 501 335 636 akademia@thebestfood.pl  Akademia nie jest placówką oświatowo-wychowawczą. Zajęcia odbywają się w charakterze warsztatów kulinarnych pod stałą opieką doświadczonych prowadzących. Dzieci mają zapewnione ubezpieczenie w ramach ogólnego ubezpieczenia Akademia Gotowania THE BEST FOOD.

Akademia Gotowania - program: oferta.pdf format PDF [770.04 kb]

Zobacz thebestfood.pl/

  • Podziel się:
  • wykop
  • twitter
  • facebook
  • google plus

Wydarzenia

Dzisiaj
« ‹
styczeń 2019
› »
pon wto śro czw pią sob nie
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
  • zaproponuj wydarzenie

Wybierz kategorię

  • Biznes
  • dostępne dla osób z niepełnosprawnościami
  • Dziecko
  • Imprezy w CK Zamek
  • Inne
  • Koncerty
  • Konferencje, spotkania i wykłady
  • Kultura i sztuka
  • Oświata
  • Pozarządowy Poznań
  • Rozrywka
  • Seniorzy
  • Sport
  • Targi
  • WDGR
  • Wydarzenia międzynarodowe
  • Wydarzenia online/zdalne
  • Wystawy
  • Zdrowie
Poznańskie Centrum Superkomputerowo-Sieciowe
XHTML 1.1
CSS
© 1998 - 2022 Urząd Miasta Poznania
  • o serwisie
  • polityka prywatności
  • cookies
  • kontakt
  • mapa serwisu
  • Kanały RSS
  • m.poznan.pl
  • domeny POZNAN.PL
  • Zasady komunikowania w mediach społecznościowych