k

6. edycja Kuchnia+ Food Film Fest

2014-11-21 ( piątek ) – 2014-11-23 ( niedziela )
Stary Browar, Studio Słodownia +3, Poznań

Kurczak generała Tso, subkultura foodies, shoyu i dashi oraz tajemnice jogurtu i kawioru - oto, co zobaczą w trzynastu filmach uczestnicy przeglądu filmów kulinarnych 6. Kuchnia+ Food Film Fest. To jedyna tego typu impreza w Polsce organizowana przez autorski kanał tematyczny platformy nc+, Kuchnia+.

Tegoroczny program składa się z trzynastu filmów podzielonych na osiem pokazów (niektóre składają się z dwóch dokumentów). Tradycyjnie, każdy dzień przeglądu poświęcony jest innej tematyce. Selekcji filmów 6. Kuchnia+ Food Film Fest dokonała redakcja Kuchni+.

PROGRAM 6. KUCHNIA+ FOOD FILM FEST

Niektóre z pokazów składają się z dwóch filmów.

piątek, 21 listopada 2014

17.30

"Zdrowy jak jogurt?"

"Ziarno niezgody"

20.00

"Food Chain$. Rolnik czy niewolnik?"

sobota, 22 listopada 2014

15.00

"Dashi - esencja Japonii"

"Shoyu i sekrety japońskiej kuchni"

17.00

"Gotowane i surowe - kulinarna podróż po Tajwanie"

19.30

"Cook It Raw 2013 - Charleston"

"Na tropach generała Tso"

niedziela, 23 listopada 2014

15.00

"Kawior - czarne złoto"

"Kobiety i szampan"

17.00

"Kaiseki - menu Koyamy"

"El Celler de Can Roca - za kulisami najlepszej restauracji świata"

19.30

"Uczta"

Wszystkie seanse odbywać się będą w Studio Słodownia +3 (wejście od Dziedzińca Sztuki).

Bilety w cenie 18 zł/pokaz do nabycia w Punktach Informacyjnych Starego Browaru.

Zobacz starybrowar5050.com