• Przejdź do menu głównego
  • Przejdź do treści
  • Mapa strony
  • Poznan.pl
  • Pozostałe
    • Dziecko
    • Kultura
    • Fakty i Liczby
    • Firma
    • Oświata
    • Poznań - UEFA Euro 2012™
    • Sport
    • Studia
    • Środowisko
    • Turystyka
    • Zdrowie
  •  Twoje uwagi
  • Wysoki kontrast
  • Niepełnosprawni
  • english
  • Sport
  • Firma
  • Dziecko
  • Oświata
  • Studia
  • Środowisko
  • Niepełnosprawni
  • NGO
  • Fakty i Liczby
POZnan
>msp

Informacje

  • Strona główna
  • Aktualności

Urząd

  • Wydział Działalności Gospodarczej
  • Sprawy wydziału

Kontakt

  • Redakcja portalu FIRMA
  • miasto
    • Samorząd
    • Dziecko
    • UEFA Euro 2012
    • Fakty i liczby
    • Organizacje pozarządowe
    • Osiedla
    • Oświata
    • Rewitalizacja
    • Sport
    • Studia
    • Środowisko
    • Zdrowie
  • biznes
    • Baza konferencyjna
    • PDP
    • Firma
    • Inwestorzy
    • Poznański Lider Przedsiębiorczości
  • turystyka
    • Poznaj Poznań
    • Ostrów Tumski
    • Stary Rynek
    • Trakt Królewsko-Cesarski
    • Malta
    • poznan.travel
  • kultura
    • kulturapoznan.pl
    • CYRYL
  • Jesteś tutaj:
  • poznan.pl
  • Poznań Biznes Partner

POLSKA KLASYFIKACJA DZIAŁALNOŚCI - PODKLASY

Wyszukiwanie kodu PKD
Hierarchia sekcji PKD: sekcje PKD
I. DZIAŁALNOŚĆ ZWIĄZANA Z ZAKWATEROWANIEM I USŁUGAMI GASTRONOMICZNYMI
56.2. PRZYGOTOWYWANIE ŻYWNOŚCI DLA ODBIORCÓW ZEWNĘTRZNYCH (KATERING) I POZOSTAŁA GASTRONOMICZNA DZIAŁALNOŚĆ USŁUGOWA
56.21. PRZYGOTOWYWANIE I DOSTARCZANIE ŻYWNOŚCI DLA ODBIORCÓW ZEWNĘTRZNYCH (KATERING)
56.21.Z

Podklasa ta obejmuje:

  •       przygotowywanie i dostarczanie żywności świadczone w oparciu o zawartą z klientem umowę, na określone uroczystości do miejsc przez niego wyznaczonych,
  •       przygotowywanie i dostarczanie żywności dla odbiorców zewnętrznych.

Podklasa ta nie obejmuje:

  •       produkcji gotowej żywności łatwo psującej się, sklasyfikowanej w 10.89.Z,
  •       sprzedaży detalicznej gotowej żywności łatwo psującej się, sklasyfikowanej w odpowiednich podklasach działu 47.
56.29. POZOSTAŁA USŁUGOWA DZIAŁALNOŚĆ GASTRONOMICZNA
56.29.Z

Podklasa ta obejmuje katering przemysłowy tj. przygotowywanie i dostarczanie żywności świadczone w oparciu o zawartą z klientem umowę, przez określony czas. Podklasa ta obejmuje także określone umową usługi gastronomiczne świadczone w obiektach sportowych i podobnych. Żywność zazwyczaj przygotowywana jest w jednostkach centralnych. Podklasa ta obejmuje:

  •       przygotowywanie i dostarczanie żywności na postawie umowy, np. dla przedsiębiorstw transportowych,
  •       usługi gastronomiczne świadczone w obiektach sportowych i podobnych,
  •       działalność stołówek i kawiarni (np. w zakładach przemysłowych, biurach, szpitalach lub szkołach).

Podklasa ta nie obejmuje:

  •       produkcji gotowej żywności łatwo psującej się, sklasyfikowanej w 10.89.Z,
  •       sprzedaży detalicznej gotowej żywności łatwo psującej się, sklasyfikowanej w odpowiednich podklasach działu 47.

  •                                                 
Poznańskie Centrum Superkomputerowo-Sieciowe
XHTML 1.1
CSS
© 1998 - 2025 Urząd Miasta Poznania
  • O serwisie
  • Polityka prywatności
  • Cookies
  • kontakt
  • mapa serwisu
  • Kanały RSS
  • m.poznan.pl
  • domeny POZNAN.PL
  • Zasady komunikowania w mediach społecznościowych