W Poznaniu festiwalowe filmy tradycyjnie już prezentowane będą w Kinie Muza. Wydarzenia towarzyszące w tym m.in. dziecięce warsztaty smaku, slowfoodowe śniadanie festiwalowe oraz festiwalowa kolacja odbędą się w Concordia Taste. Menu kolacji stworzą wspólnie szef kuchni Concordia Taste Tomasz Trąbski i Gieno Mientkiewicz - autor programu "przez dziurkę od sera" emitowanego na antenie Kuchia +. Wyborem win do kolacji zajmie się gość honorowy poznańskiej edycji imprezy - Robert Makłowicz.

Tradycyjnie, kuchnia+ food film fest będzie trwał cały weekend, tym razem od 22 do 24 listopada. Pierwszy raz w historii odbędzie się w czterech miastach. Oprócz Warszawy i Poznania, gdzie ma już kilkuletnią tradycję, zawita także do Gdańska i Wrocławia

- Szczególnie traktujemy tę edycję przeglądu, bo to już piąty raz kiedy wraz z uczestnikami kuchnia+ food film fest zasiadamy do tej wyjątkowej filmowej uczty - mówi Joanna Albin, brand manager kanału kuchnia+, organizatora i inicjatora przeglądu.

"Czerwona obsesja" w reżyserii Warwicka Rossa i Davida Roacha otworzy tegoroczny 5. kuchnia+ food film fest. Dokument, którego narratorem jest Russell Crowe, zostanie zaprezentowany na uroczystym otwarciu przeglądu w warszawskim kinie Kultura. Film będzie można obejrzeć wyłącznie w trakcie 5. kuchnia food film fest oraz na antenie kanału kuchnia+.

Nominowany na Tribeca Film Festival obraz, w unikalny jak na dokument sposób, opowiada o wpływie współczesnej sytuacji.

Szczegółowe informacje

Zobacz www.kinomuza.pl/