a

Jak sprawić żeby twoje dziecko jadło chętnie, zdrowo i różnorodnie? Odpowiedź na to pytanie znają Joanna Anger i Anna Piszczek, autorki książki "Alaantkowe BLW. Od niemowlaka do starszaka" (wyd. Mamania).

"Alaantkowe BLW. Od niemowlaka do starszaka" to książka, napisana przez autorki najbardziej znanego bloga o gotowaniu dla dzieci w duchu BLW.  Bobas Lubi Wybór to rewolucyjna metoda rozszerzania diety dziecięcej. Zakłada, że nawet kilkumiesięczne dziecko może jeść samodzielnie, rozwijając naturalne umiejętności chwytania czy żucia. W książce znajduje się 150 przepisów. Autorki opisały potrawy tradycyjne, wegańskie, bezglutenowe czy bez nabiału, a nawet pyszne desery bez dodatku cukru. Pełnowartościowe posiłki z pewnością polubią nie tylko rodzice, ale przede wszystkim maluchy i starsze dzieciaki.

Podczas spotkania autorki opowiedzą o rewolucyjnej metodzie i udowodnią, że prezentowane przepisy mogą być wykorzystane przez wszystkich, którzy mają ochotę urozmaicić menu swoim dzieciom.

Joanna Anger - na co dzień nauczycielka wychowania przedszkolnego, mama Ali. Anna Piszczek - polonistka i historyczka, mama Antka. Razem są twórczyniami bloga alaantkoweblw.pl czytanego przez dziesiątki tysięcy polskich rodziców.

Wstęp wolny.