Ina Rybarczyk
W swojej drugiej książce "Łowcy smaków. Cztery pory roku. Kuchnia roślinna bez glutenu i rafinowanego cukru" (Dom Wydawniczy Rebis ) autorka znanego bloga kulinarnego True Taste Hunters zaprasza swoich wielbicieli, a także tych, którzy jeszcze jej nie znają, ale też lubią gotować i zdrowo się odżywiać, w następną podróż kulinarną. Tym razem skupia się na porach roku i proponuje wyśmienite dania przyrządzane z sezonowych owoców i warzyw. Słodkie truskawki, kwaskowaty rabarbar, soczyste sierpniowe pomidory czy jesienna dynia są bohaterami niezwykłych, prostych w przygotowaniu roślinnych dań, którymi możesz rozpieszczać siebie i swoją rodzinę przez cały rok. Książka zawiera ponad 120 przepisów na potrawy roślinne bez glutenu i rafinowanego cukru oraz podstawowe wiadomości dotyczące gotowania, tak aby mogli z niej korzystać także ci czytelnicy, którzy dopiero rozpoczynają swoją kulinarną przygodę.
Wstęp wolny.
Kolejne spotkanie:
30 listopada, godz. 18:00
Po bestsellerach "Garść pierników, szczypta miłości" i "Obudź się, Kopciuszku" Natalia Sońska po raz kolejny czaruje urzekającym, zimowym klimatem. Książka "Uwierz w miłość, Calineczko" (Wydawnictwo czwarta Strona) Nie ma nic wspanialszego niż dwie bratnie dusze, które spotykają się po latach. Chciałoby się wykrzyknąć, że miłość zawsze znajdzie właściwą drogę. Jednak rzeczywistość może nas zaskoczyć, a pozory potrafią mylić... Los pisze dla Mai swój własny scenariusz. Nadopiekuńcza ciotka usiłuje po swojemu ułożyć życie dziewczyny, lecz nie tylko ona...
_
opr.LT