Podczas sylwestrowej Nocy Pod Pretekstem do tańca grać będzie nasz sprawdzony sylwestrowy DJ - bawić się bedziemy przy hitach z lat 60., 70. i 80.

A dla ducha - mini recital Leny Piękniewskiej, tegorocznej laureatki Stypendium artystycznego im. Marka Grechuty podczas 43 Studenckiego Festiwalu Piosenki w Krakowie.

  • Wstęp 300 zł/os.

MENU SYLWESTROWE
Starter
Pasztet z żurawiną i borowikami podawany na grzankach z sosem japońskim majo, aksamitnym sosem balsamicznym z marynowanymi kwiatami fasoli
Przystawka
Karczochy zapiekane z serem mozzarella i orzechami pistacji z filecikami drobiowymi, owiniętymi bekonem, podawane z soem figowym z dodatkiem owoców physalisa
Danie główne (do wyboru)
Polędwica wieprzowa faszerowana kasztanami jadalnymi , marynowana w czerwonym winie i ziołach, podawana z warzywami gotowanymi z zaprawą włoską oraz z puree selerowo - ziemniaczanym z sosem bernaise
Pstrąg tęczowy zapiekany z zieloną herbatą i imbirem , podawany z żółtą i zieloną cukinią w sosie serowym dor blu oraz ziemniakami zapiekanymi po amerykańsku z sosem salsa verde
Deser
PannaCotta z owocami na ciepło (frutti di bosco)
Zakąski podawane na zimno
Dynia w balsamico
Cukinią faszerowana
Papryka marynowana
Pieczarki w balsamico
Mix sałat z sosem vinigrette
Pomidory mini faszerowane serem i ziołami
Feta marynowana z zielonym pieprzem i cebulką
Szparagi zielone zapiekane z szynką i serem mozzarella
Marynowany łosoś podawany na sałacie z sosem malinowym
Dwa rodzaje mięs podawane na plackach szpinakowych z sosem cumberland
Pieczywo, masło
Śniadanie
Ukraińska zupa czinaki (a la gulaszowa)
Osso buco - schab duszony z warzywami z sosem napoli
Pieczywo, masło
Napoje
Kawa lub herbata
Soki owocowe, woda mineralna - 1l./os.
Wódka BOLS - 0.5l. na parę
Lampka szampana na powitanie Nowego Roku

Zobacz www.podpretekstem.pl