WARSZTATY KULINARNE: KUCHNIA FRANCUSKA

16.05.2011
17:30

Na warsztatach żabich udek nie będziemy przygotowywać, ale będą inne równie wykwintne dania.

SPOT. zaprasza na warsztaty kulinarne z kuchni francuskiej. Uważana jest ona przez wielu za jedną z najlepszych na świecie. Kojarzona z bagietką, serami, winem i... żabimi udkami. Na warsztatach żabich udek nie będziemy przygotowywać, ale będą inne równie wykwintne dania.

Gotując wspólnie z Jagodą i Satnamem będą mieli Państwo okazję poszerzyć swoją wiedzę kulinarną, poznać tajniki i triki kucharskie oraz nauczyć się przyrządzać, m.in.: vol au vent faszerowane łososiem, moules mariniere, a na deser profiteroles suchard - cienkie ciasto ptysiowe z kremem pomarańczowym i gorącym sosem czekoladowym.

Satnam Nagarwala - zdobył doświadczenie pracując kilka lat jako szef kuchni we francuskiej restauracji, prowadził w SPOT. warsztaty z kuchni hinduskiej i tajskiej.
Po zakończeniu warsztatów uczestnicy będą mogli cieszyć się niezapomnianymi smakami Francji, degustując przygotowane potrawy oraz francuskie wino.

Termin warsztatów:
16 maja godz. 17:30 - 20:30
Cena: 120zł
Zapisy pod adresem: warsztaty@spot.poznan.pl

Zobacz www.spot.poznan.pl