Kuchnia włoska 2 - warsztaty kulinarne
Uczestnicy na kolejnych włoskich warsztatach z Mają Skorupską wspólnie przygotują włoskie dania z różnych regionów. Warsztaty przeznaczone są zarówno dla uczestników warsztatów kuchni włoskiej 1 jak i wszystkich zainteresowanych.
Menu:
- bruschetta (grzanka) z pesto z bazylii i szpinaku /z bakłażanem i miętą
- ravioli z ricottą i szpinakiem / z kozim serem i miętą
- piadina (pszenny placek) z rukolą, ricottą i prosciutto / z mozzarellą Buffalo, bazylią i pomidorem
- sałatka ze szpinaku z truskawkami, kozim serem i dressingiem makowym
- tarta z borówkami i mascarpone
- toskańskie ciastka cantuccini
Maja Skorupska - pasjonatka doskonałego jedzenia w wersji slow food, w wydaniu prostym i na co dzień; autorka popularnego bloga kulinarnego, laureatka wielu konkursów kulinarnych, lektorka języka angielskiego i fanka biegów długodystansowych; uwielbia kuchnię włoską, ale czerpie, co najlepsze z różnych kuchni całego świata.
Akademia Kulinarna SPOT. to EAT dołączyła do projektu Less Plastic - na warsztatach nie używamy jednorazowych opakowań plastikowych.
Zabierz ze sobą 1-2 opakowania wielorazowe.