Komunikaty

pagina

Kuchnia wielkopolska

Pominąłeś menu

menu

Upiec chleb - warsztawy w Dworze Skrzynki

Czy jest coś wspanialszego niż zapach świeżego, domowego chleba, z chrupiąca skórką? Jak taki chleb przygotować w domowych warunkach będzie można dowiedzieć się podczas wyjątkowych warsztatów kulinarnych w Dworze Skrzynki.

Plakat warsztatów kulinarnych. Zdjęcię chleba obsypanego mąką, obok kłosy zboża i lniana ściereczka. Szczegółowe informacje z plakatu są powtrórzone w treści artykułu. - grafika artykułu
Tradycyjny chleb żytni każdy może upiec, fot. Instytut Skrzynki

Instytut Skrzynki (gm. Stęszew, powiat poznański) zaprasza w środę, 5 listopada 2025 roku w godz. 10.00 - 16.00 na warsztaty chlebowe z Jackiem Bany, który o chlebie wie chyba wszystko. Studiował staropolskie książki kulinarne, by rozpracowywać tradycyjne receptury i wypiekać chleb inspirowany dawnymi czasami i smakiem dzieciństwa. Bez chemii i sztucznych dodatków.

Informacje praktyczne:

  • Miejsce: Dwór Skrzynki, pl. Parkowy 1; gmina Stęszew (pow. poznański)
  • Udział bezpłatny
  • Liczba miejsc ograniczona
  • Dla kogo? - tylko dla mieszkańców obszarów wiejskich województwa wielkopolskiego, którzy w tym roku nie uczestniczyli jeszcze w warsztatach Instytutu Skrzynki i KOWR w Dworze Skrzynki
  • Obowiązują zapisy, zgłoszenia nalezy przesyłać na adres: warsztaty@instytutskrzynki.pl: imię i nazwisko, nazwa KGW (jeśli dotyczy), termin warsztatów, na które uczestnik chce się zapisać (05.11.2025)
  • Decyduje kolejność zgłoszeń
  • Z jednego KGW mogą uczestniczyć maksymalnie 2 osoby

Warsztaty są współfinansowane ze środków Krajowego Ośrodka Wsparcia Rolnictwa (KOWR).

AL, źródło Smaki Powiatu Poznańskiego

Dowiedz się więcej na temat

Do góry