Uczniowie klasy 3ck pod okiem Dawida Łagowskiego Szefa kuchni Pałacu Mierzęcin oraz Jego "PRAWEJ RĘKI" Wojciecha Łatyszkiewicza przygotowali bardzo smaczne i atrakcyjne dania :
- Czerwony tuńczyk, szparagi, botwina, rzodkiewka, mus z buraka,
- Krem z białych warzyw, topinambura i kaszanka w panko,
- Filet z dorsza na czarnej soczewicy, ciepłej sałatce szparagowej i salsa z pomidorków cherry,
- Balotyna z królika, ruccola, szynka dojrzewająca, purrѐ z pietruszki, zielone warzywa i sos kaparowy,
- Pianka z kefiru, rabarbar, karmelizowana gruszka i mus białej czekolady.
Zajęcia przebiegały w bardzo miłej atmosferze. Młodzież była niezmiernie zaangażowana w pracę oraz wprowadzała w czyn wszystkie cenne uwagi i wskazówki Mistrza.
Uczniowie pracowali na bazie ciekawych, mało znanych, a przede wszystkim wysokiej jakości surowcach.
Widzowie mieli możliwość obserwowania w jaki sposób potrawy były przygotowywane, a nastepnie dokonali degustacji "efektu końcowego".
Całemu wydarzeniu przyglądali się zaproszeni: Rafał Fogt z Firmy Bonduelle oraz Juliusz Podolski felietonista i dziennikarz "exPress", który dzielił się z nami swoimi doświadczeniami ze świata gastronomii.