"POLAGRA - FOOD" 2011 - Międzynarodowe Targi Technologii Spożywczych w Poznaniu
11 września, w przeddzień targów "POLAGRA TECH" oraz "POLAGRA FOOD", szkoła uczestniczyła w festynie kulinarnym "Świętomięs Polski", promując mięso i jego przetwory jako podstawowy składnik zdrowego żywienia. Atrakcją dla smakoszy był "Kocioł Świętomięsny" z potrawą przygotowaną na bazie polskiego mięsa wołowego, wieprzowego i drobiowego.
13 września podczas uroczystego Wieczoru Branżowego na ręce Pani Dyrektor Zespołu Szkół Przemysłu Spożywczego mgr Ewy Nowickiej Polska Federacja Branży Mięsnej wręczyła dyplom uznania i "Wyróżnienie za kiełbasę jałowcową".
To już kolejny rok i kolejne wyróżnienie dla szkoły, co świadczy o wysokiej jakości produktów wędliniarskich produkowanych w tej szkole.
Zobacz również

Nowa szkoła na Strzeszynie niemal gotowa

Poznańscy uczniowie wśród najlepszych młodych talentów AI w Polsce

Nowości z Poznańskiego Koła Olimpijskiego z Matematyki
