"POLAGRA - FOOD" 2011 - Międzynarodowe Targi Technologii Spożywczych w Poznaniu

Na tegorocznych Międzynarodowych Targach Technologii Spożywczych "POLAGRA - TECH" w dniach 12-15 września 2011, Zespół Szkół Przemysłu Spożywczego im. J. J. Śniadeckich w Poznaniu, otrzymał wyróżnienie za wysoką jakość produktów mięsnych ocenianych w "Konkursach Wędliniarskich" podczas XVII Forum Rzeźników i Wędliniarzy Rzeczypospolitej Polskiej.

11 września, w przeddzień targów "POLAGRA TECH" oraz "POLAGRA FOOD", szkoła uczestniczyła w festynie kulinarnym "Świętomięs Polski", promując mięso i jego przetwory jako podstawowy składnik zdrowego żywienia. Atrakcją dla smakoszy był "Kocioł Świętomięsny" z potrawą przygotowaną na bazie polskiego mięsa wołowego, wieprzowego i drobiowego.

13 września podczas uroczystego Wieczoru Branżowego na ręce Pani Dyrektor Zespołu Szkół Przemysłu Spożywczego mgr Ewy Nowickiej Polska Federacja Branży Mięsnej wręczyła dyplom uznania i "Wyróżnienie za kiełbasę jałowcową".

To już kolejny rok i kolejne wyróżnienie dla szkoły, co świadczy o wysokiej jakości produktów wędliniarskich produkowanych w tej szkole.