XI Dni Młodych Towaroznawców na UEP

Studenci uczelni ekonomicznych z całego kraju po raz kolejny zaprezentują tematy swoich prac naukowych oraz rezultaty badań naukowych. Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu organizuje 11. edycję Dni Młodych Towaroznawców. Imprezie towarzyszy także 3. edycja Dni Wydziału Towaroznawstwa UEP.

XI Dni Młodych Towaroznawców na UEP - grafika artykułu
XI Dni Młodych Towaroznawców na UEP

Dni Młodych Towaroznawców, jak co roku, cieszą się ogromnym zainteresowaniem i przyciągają studentów zarówno naszego Uniwersytetu, jak i uczelni z całej Polski. Jest to doskonała okazja do prezentacji wyników swoich badań i osiągnięć, a także wymiany poglądów i doświadczeń - mówi dr hab. inż. Daniela Gwiazdowska z Komitetu Organizacyjnego.

Studenci przedstawią główne tezy swoich prac inżynierskich i magisterskich w trakcie Konkursu Prac Seminaryjnych oraz rezultaty swoich projektów badawczych podczas XII Forum Studenckich Kół Naukowych.

W trakcie tegorocznej konferencji studenci przedstawią różne właściwości szerokiej gamy produktów, takich jak: herbaty, toniki, soki jednodniowe, kawy, miody, a także mniej znanych - jak np. cytryniec chiński. Porównają właściwości cydrów sklepowych i domowych oraz jabłek różnej wielkości. Dowiemy się, czym jest kuchnia molekularna i czym możemy wspomóc nasz trening. Studenci ocenią również preferencje konsumentów co do wyboru płynu do mycia naczyń, opakowań typu cola czy soków jabłkowych. Będziemy mogli poznać też preferencje młodych konsumentów na temat wybranych zagranicznych kuchni. Dowiemy się również, do którego z poznańskich klubów można wybrać się wieczorem, czy graffiti to hit czy kit i co siedzi na naszych klawiaturach.

Załączniki