Jedzielnia zaserwuje pyszności nad Rusałką

W sobotę po raz trzeci w tym sezonie odbędzie się Jedzielnia. Wegańskie zapiekanki, kuchnia meksykańska i wiele innych pyszności będzie czekać na mieszkańców Poznania nad Rusałką.

Plakat - grafika artykułu
Jedzielnia zaserwuje pyszności nad Rusałką

Jedzielnia to wydarzenie, podczas którego można dobrze zjeść. Jej celem jest promocja lokalnych restauracji. Dzięki temu poznanianki i poznaniacy mogą lepiej poznać działające w mieście lokale gastronomiczne. 

W sobotę, 23 lipca nad Rusałką od godz. 12:00 do 17:00 serwowane będą pyszne dania przygotowywane przez lokalnych restauratorów. Swoje menu zaprezentują: Niezły Meksyk, Talerzyki, Restauracja Olimpia, Granvegano i Restauracja Motyl. Więcej informacji można znaleźć na stronie wydarzenia. Atutem Jedzielni jest niewątpliwie to, że lokale serwują dania, które kosztują nie więcej niż 15 zł. Atrakcyjna cena sprawia, że odwiedzający mogą spróbować kilku potraw. 

Pierwsza Jedzielnia odbyła się w 2018 roku. W tym sezonie - od czerwca do września - projekt pojawi się w różnych częściach miasta, gdzie będą promowane lokalne restauracje i bary. Organizatorzy zaplanowali pięć odsłon. Inaugurująca ten sezon Jedzielnia miała odbyć się 21 maja na placu Kolegiackim, jednak pogoda pokrzyżowała plany i wydarzenie zostało przełożone na 4 czerwca. Kolejna odsłona miała miejsce na rynku Łazarskim trzy tygodnie później. 

Aby dowiedzieć się, kiedy można się spodziewać kolejnych Jedzielni i jakie lokale się na nich pojawią, należy odwiedzać profile Jedzielni w mediach społecznościowych - na Facebooku i Instagramie

SK