Smaki Regionów 2025

Co roku do stolicy Wielkopolski przyjeżdżają producenci z niemal każdego województwa, przywożąc ze sobą najlepsze, tradycyjne produkty. Na stoiskach znajdziemy m.in. mięsa i wędliny, sery, miody, ryby, nabiał, pieczywo, przetwory owocowe i warzywne, a także wyroby cukiernicze, wina i nalewki. Wszystko wytwarzane z najwyższej jakości składników, według receptur przekazywanych z pokolenia na pokolenie.
Mistrzowie kuchni w akcji
Nie zabraknie tu również atrakcji dla odwiedzających. Setki wystawców będzie zachęcać do degustacji, a na scenie kulinarnej będą odbywać się widowiskowe pokazy gotowania. To doskonała okazja, by podejrzeć mistrzów kuchni w akcji i zaczerpnąć ich nauki do własnych kulinarnych eksperymentów.
Organizatorzy nie zapomnieli także o najmłodszych smakoszach. Dzieci będą mogły spróbować swoich sił w warsztatach kulinarnych, wcielając się w rolę piekarzy. Pod czujnym okiem instruktorów sprawdzą, jak powstaje chleb i samodzielnie przygotują własne wypieki.
Smaki Regionów to nie tylko targi, ale święto kuchni regionalnej, spotkanie z tradycją i naturalnym zdrowym jedzeniem. W wydarzeniu weźmie udział prawie 200 wystawców. Najlepsze produkty tegorocznej edycji otrzymają Medal Targów Smaki Regionów. Wielkopolskę reprezentować będzie 34 wystawców (producentów i restauratorów) na 400 metrach kwadratowych powierzchni.
Targi odbędą się od 26 - 28 września 2025 w pawilonie 3A na Międzynarodowych Targach Poznańskich, wejście jest możliwe bramą nr 7 od ul. Bukowskiej, wejściem wschodnim od ulicy Głogowskiej (przy moście dworcowym) oraz wejściem północnym A, przez wystawę History Land. Udział w wydarzeniu jest bezpłatny.
Godziny otwarcia targów:
- Piątek, 26 września 2025 w godzinach 10:00 - 18:00
- Sobota, 27 września 2025 w godzinach 10:00 - 18:00
- Niedziela, 28 września 2025 w godzinach 10:00 - 17:00
AL
Zobacz również

I Kongres Piekarstwa w Poznaniu

Przepis na weekend - pieczone bakłażany

Święto ziemniaka w Szreniawie
